İZMİR / ÖDEMİŞ - Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Nis

Okulumuz öğrencileri eTwinning projesi kapsamında geri dönüşüm kağıt etkinliği gerçekleştirdiler.

Nis

İzmir internet haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğretmen ve öğrencilere bilgilendirici videolardan oluşan bir seminer gerçekleştirildi.

Nis

Aile Eğitimi Kitap Seti; alanında uzman 80'den fazla akademisyen ve eğitimcinin uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı, toplam 53 kitaptan ve yaklaşık 500 videodan oluşan bir yardımcı kaynak kitap setidir.

Aile Eğitimi Kitap seti 9 yetersizlik türü ve ailelerle ortak çalışma alanlarını konu alan toplam 10 setten oluşmaktadır. Bu setlerin isimleri; zihin yetersizliği, öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, dil ve konuşma bozukluğu, duygu ve davranış bozukluğu, çoklu yetersizlikler ve ailelerle çalışmadır. Her bir kitap seti; 0-3 yaş, 4-6 yaş, birinci kademe/ilkokul, ikinci kademe/ortaokul, üçüncü kademe/ortaöğretim öğrencilerinin aileleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Aynı zamanda tüm grupları ilgilendiren konular, ortak set olan "Özel Eğitimde Ailelerle Çalışma Seti"nde toplanmıştır.

Siteye ulaşmak için buraya tıklayınız.

Nis

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yılın 2 Nisan günü, dünya genelindeki otistik spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla belirlenen özel bir gündür. Farkındalık yaratmak adına bizde okulumuzda bir etkinlik yaptık.

Nis

izmir İnternet Haftası Etkinlikleri 15-19 nisan 2024 tarihleri arası gerçeklecektir. Bu yılın teması için lütfen tıklayınız ''Eğitimde Üretken Yapay Zeka''

Özel Eğitim ve Rehberlik E-Dergisi 5. Sayısı için tıklayınız..>>

Özel Eğitim ve Rehberlik E-Dergisi 5. Sayısını PDF formatında indirmek için tıklayınız..>>

Ock

2023 Aralık ayından bu yana okulumuz 8 Avrupa ülkesi, Türkiye’den 9 okul ile “The Voice Of The Child” eTwinning projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Proje sanat, müzik ve Web 2.0 araçları yardımıyla çocukların haklarını anlamalarına, dijital vatandaşlık kavramını öğrenmelerine, farklı ülkelerden akranlarıyla tanışarak farklı hak ve kültürlere saygı duymayı öğrenmelerine, çevresel sürdürülebilirlik kavramına çocuk hakları perspektifinden bakmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Ock

C VİTAMİNİ ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ SIKTIKLARI PORTAKALLARIN SUYUNU AFİYETLE İÇTİLER. ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNE SAĞLIK.

Ock

Yarıyıl sonu etkinliklerimize sinema etkinliğimizle devam ettik. Öğrencilerimiz patlamış mısır eşliğinde filmi izlediler.

Ock

11 A  sınıfı iler yaptığımız hayvan figirleri çalışmamız.

Ock

Birinci yarıyılın  son haftasında gerçekleştirdiğimiz ilk etkinliğimiz drama etkinliğinde çocuklarımız çok eğlendiler.

Ara

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen Atatürk Koşusu'na katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bütün öğrencilerimiz yarışmayı tamamlayıp Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy'dan madalyalarını aldılar. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Okulumuzda 22.12.2023 tarihinde çok amaçlı salonda velilerimize mahremiyet eğitimi semineri verilmiştir. Semineri veren okul hemşiremiz İpek Sönmez Yürük ve rehberlik öğretmenimiz Ebru Tunç'a teşekkür ederiz.

Ara

Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir.  Yerli Malı Haftasını okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla düzenlediğimiz kahvaltı etkinliğiyle kutladık.